Seminarium: Sverige 2044 – vilken resa började vi med Tidöavtalet?

Demokrati

Event

2024-03-18

Sverige byggs starkt av att vi känner tillit till varandra och till våra institutioner och att vi är trygga och fria att fatta våra egna beslut. 18 mars höll TCO ett seminarium där vi vred och vände på dessa frågor. Nu kan du se seminariet i efterhand.

Över ett år har gått sedan Tidöavtalet slöts och dess innehåll börjar nu sjösättas. TCO bjöd in till ett seminarium där vi blickade framåt och diskuterade vilket samhälle Tidöavtalet lägger grunden för. Hur kommer Sverige se ut om 20 år? Kommer vi ha ett tryggare, friare och mer demokratiskt land då?

Medverkande

TCO:s ordförande Therese Svanström inleder. Därefter får vi lyssna till Karin Enström, partisekreterare för Moderaterna. Sedan gör Katarina Barrling, docent i statsvetenskap, Hanna Gerdes, ordförande för Civil Right Defenders, och Amir Rostami, professor i kriminologi, varsin spaning om Sverige 2044 med utgångspunkt i tillit, demokrati, trygghet och brottsbekämpning, integration och offentlig förvaltning.

Vi får sedan lyssna till en panel diskutera den övergripande frågeställningen om Sverige 2044 och vilken resa vi började med Tidöavtalet.

Gabriel Ehrling Perers, politisk redaktör för Falu-Kuriren och Mora Tidning, Susanne Nyström, ledarskribent på Dagens Nyheter och Patrik Kronqvist, chef på Expressens ledarsida.

Ulrica Schenström, VD på Fores, är moderator. 

Bild på Sofia Brändström

Kommunikationsstrateg

Sofia Brändström