Kompromisskampen firar fem år - fast i höst

TCO

Nyhet

2020-06-29

Det började som en rolig idé 2016 - att få de politiska ungdomsförbunden att kompromissa sig fram till lösningar på scenen i Almedalen. Sedan dess har vi sett spännande samarbeten och nya vänskaper uppstå i TCO-landet. I år blev det inget Almedalen, men det blir Kompromisskampen. Skriv redan nu in 7 oktober i din kalender, då firar vi fem år av lösningar istället för låsningar i politiken.

Har du börjat tröttna på debatter? Tycker du att vi behöver fler politiker som lyckas med politik snarare än replikskiften? TCO håller med. Kompromisser och samarbete har aldrig varit viktigare. Vi behöver politiker som förmår förhandla och hitta vägar framåt som kan bygga Sverige starkt.

Inte debatt utan tvärtom

Kompromisskampen började som en rolig idé, våren 2016. Vi planerade för ett evenemang i Almedalen och konstaterade snabbt att Almedalskalendariet var till bredden fyllt med debatter och seminarier som i mångt och mycket liknade varandra till både upplägg och deltagare.
Lite på skoj tänktes tanken: vi kanske skulle göra tvärt om? Låta ett gäng politiker kompromissa istället för att debattera? Idén landade precis rätt och vi insåg att det är exakt vad TCO alltid jobbat för – dialog och lösningar, snarare än dispyter och långbänkar.

Firar fem år

Därför arrangerar TCO för femte året i rad Kompromisskampen. I Kompromisskampen tävlar ungdomsförbunden kort och gott i förmågan att kompromissa. Det är ett oväntat evenemang där politiken tar form i praktiken och där man aldrig på förhand vet hur det kommer sluta.
Minns ni till exempel första året när MUF och Grön Ungdom tog hem segern och verkade trivas så bra i varandras sällskap att det var nya BFFs? Eller när SSU och CUF lade allt tidigare käbbel på hyllan och kom fram till en arbetsmarknadspolitik som båda kunde skriva under på?

Kompromisser har aldrig varit viktigare

Almedalen 2020 ställdes av förklarliga skäl in, men kompromisser har aldrig varit viktigare än just nu i den situation samhället befinner sig i. Så vi ställer inte in, vi ställer om. Missa därför inte femårsjubileet av Kompromisskampen i höst!
I Kompromisskampen ligger skrattet alltid nära till hands och handskakningar avlöser varandra när politik blir vad det är tänkt att vara – förändringar som skapar ett bättre samhälle, för alla.

Se tidigare Kompromisskampen: 

Länk till Kompromisskampen 2016

Länk till Kompromisskampen 2018

Länk till Kompromisskampen 2019

Kompromisskampen 5 år - det bästa från alla åren