TCO anställer Tora Heckscher som ny presschef

TCO

Pressmeddelande

2023-06-27

Efter sommaren börjar Tora Heckscher som ny presschef på TCO. Hon kommer senast från Regeringskansliet och har en gedigen erfarenhet inom TV-branschen.

– Tora Heckscher har en ovanligt bred och spännande bakgrund inom opinionsbildning och jag är övertygad om att hon kommer bidra till att TCO tar viktiga kliv mot ökad facklig styrka, säger Mikael Sjöberg, kanslichef på TCO.

Tora Heckscher kommer senast från Regeringskansliet där hon jobbade som pressekreterare åt flera statsråd. Bland annat bostads- och biträdande arbetsmarknadsminister Johan Danielsson. I tidigare regeringar har hon jobbat med Peter Hultqvist, Annika Strandhäll och Morgan Johansson.

Tora Heckscher har också en lång bakgrund som producent och underhållningschef inom TV, på bland annat SVT, TV4, Discovery Networks och Nordisk Film TV.

– Jag har sällan varit så glad över ett uppdrag. Att fackförbunden och centralorganisationerna har en viktig roll i samhället tror jag ingen tvekar om, men jag har säkra källor på att TCO dessutom är en rolig arbetsplats och den kombinationen är oslagbar, säger Tora Heckscher.

Tora Heckscher börjar sin tjänst som presschef den 23 augusti.

Bild på Hanna Finmo

Stabschef

Hanna Finmo

Bild på Mikael Sjöberg

Kanslichef

Mikael Sjöberg