TCO rekryterar ny utredningschef

TCO

Nyhet

2019-06-19

TCO rekryterar ny utredningschef från Arbetsförmedlingen. Elin Bergkvist blir ny utredningschef och teamchef för Ekonomi och arbetsliv på TCO:s kansli.


– Vi är glada över att få välkomna Elin Bergkvist till TCO. Vår uppgift är att påverka politiken och samhällsutvecklingen för goda villkor i arbetslivet. Elins långa erfarenhet av att arbeta med arbetsmarknadsrelaterade frågor stärker vårt arbete, säger kanslichef Torbjörn Bredin.

– Jag ser mycket framemot att börja på TCO. Svensk arbetsmarknad är föränderlig och arbetsmarknadens parter spelar en viktig roll när det kommer till att forma arbetsmarknadens villkor och utveckling. Jag tycker att TCO med sina 13 förbund på ett trovärdigt och positivt sätt visar att man kan bejaka den strukturomvandling som pågår, t.ex. genom goda möjligheter till utbildning.

Elin Bergqvist börjar sin anställning på TCO den 19 augusti. Idag är Elin Bergkvist chef för enheten Styrning och uppföljning på Arbetsförmedlingens ledningsstab. Hon har en magisterexamen i nationalekonomi med arbetsmarknadskunskap och gedigen erfarenhet av utredningsarbete och ledarskap.