Therese Svanström omvald som ordförande för TCO

TCO

Pressmeddelande

2023-05-09

Vid TCO:s kongress som ägde rum i Stockholm på tisdagen, omvaldes Therese Svanström enhälligt till ordförande för Tjänstemännens centralorganisation.

– Jag är stolt, glad och tacksam – och taggad – över att ha fått förnyat förtroende som TCO:s ordförande. Jag ser fram emot att med kraften av 1,2 miljoner människor i TCO:s medlemsförbund bidra till att skapa goda arbeten i ett arbetsliv i stor förändring. Jag är stolt över att vara en del av den styrka den fackliga gemenskapen innebär. Och stolt över vad vi tillsammans har åstadkommit och kommer att åstadkomma framåt, säger Therese Svanström, ordförande i TCO.

TCO:s innevarande kongressperiod löper från 2023–2027. Therese Svanström har haft uppdraget som ordförande sedan 2019.

– Facket är viktigare än någonsin. Vårt kärnuppdrag är att bidra till det som får ett samhälle att hålla ihop. Att välfärden finns där. Att kunna utbilda sig. Att det finns jobb med bra villkor. En rättvis pension. En rimlig ersättning när man är sjuk eller arbetslös. Att känna sig trygg helt enkelt. Det är vårt gemensamma arbete som utgör demokratins ryggrad och ser till att samhället kan fungera. Framöver kommer vi också växla upp arbetet med klimatfrågan, säger Therese Svanström.

Bild på Jennie Zetterström

TF Presschef

Jennie Zetterström

Bild på TCO:s pressjour

TCO:s pressjour