StartOm TCOLediga jobb

TCO söker internationell chef

TCO söker internationell chef

Vill du vara med och leda TCO:s framgångrika påverkansarbete gentemot beslutfattare i Sverige och EU? Vi söker en internationell chef som även är chef för teamet EU och Juridik.  

Om TCO

TCO är en partipolitiskt obunden centralorganisation som samlar 12 fackförbund med över 1,2 miljoner medlemmar. Som påverkansorganisation arbetar TCO för goda villkor i arbetslivet för landets tjänstemän. TCO:s uppgift är att, med utgångspunkt från medlemsförbundens medlemmar, vara en drivande kraft för att utveckla och påverka politik och debatt. På kansliet arbetar cirka 40 medarbetare.

TCO:s påverkansarbete bedrivs både nationellt och internationellt. Inom uppdraget ryms att påverka EU inom våra kärnområden och främja den fria rörligheten för medlemmarna. Vi bevakar och påverkar även politiska processer inom andra internationella organ som kan ha betydelse för svenska partsmodellens förutsättningar.

Om uppdraget

EU-arbetet är en central del i TCO:s uppdrag och lägger grunden till påverkansarbetet såväl nationellt som i EU. Vi söker nu en internationell chef tillika chef för teamet EU och juridik med uppdrag att stärka och vidareutveckla TCO:s framgångsrika internationella påverkansarbete.

Som internationell chef utvecklar du TCO:s långsiktiga EU-arbete i nära samarbete med dina medarbetare, övriga team och TCO:s ledning. Du har personalansvar för fem experter: två internationella sekreterare och tre jurister. Du leder och skapar goda förutsättningar för dina medarbetare.

Du är en del av TCO:s ledning och bidrar aktivt till TCO:s övergripande utvecklings- och kulturarbete.

Som internationell chef arbetar du proaktivt med politikutveckling. Med medlemmarna i TCO-förbunden som bas leder du arbetet med att påverka beslutsfattare i Sverige och EU.

Du en av TCO:s talespersoner och företräder TCO i olika externa sammanhang. Du samverkar med andra organisationer såväl nationellt som internationellt samt inom TCO-sfären.

Arbetet på TCO präglas av dialog, initiativ, energi och enhetsöverskridande arbete för att tänka nytt och uppnå resultat. Du rapporterar till kanslichefen.  

Kandidatprofil

Du har mycket goda kunskaper om EU och EU:s beslutsprocesser samt förståelse för juridik och globalt fackligt arbete. Du har mycket god kännedom om det politiska systemet på nationell och EU-nivå.

Vi tror att du är en chef som är van att leda experter. Du trivs i ledarrollen och har ett coachande förhållningssätt, leder genom dialog och är ett bra bollplank till medarbetarna.

Du är analytisk och har en fallenhet för att bedöma det politiska skeendet och har förmåga att utveckla policyförslag som förbättrar förutsättningarna för TCO förbundens medlemmar.

Du är en lagspelare och trivs när du i samarbete med andra når resultat. Din roll som internationell chef för TCO bygger på samverkan och samarbeten. Du är en skicklig relationsbyggare och har framgångsrikt byggt upp välfungerande nätverk inom politik, samhälle och näringsliv.

Du trivs i rollen att företräda TCO i olika sammanhang och är en skicklig kommunikatör i tal och skrift på både svenska och engelska. Du har relevant akademisk utbildning

Dina personliga egenskaper är viktiga. Du är prestigelös och har förmåga att prioritera och fatta beslut. Du är diplomatisk med en förmåga att lyssna in och navigera mellan olika aktörers intressen. Du är driven och får med dig andra. Med ditt positiva förhållningssätt bidrar du till den trevliga stämningen på TCO:s kansli.

Du delar TCO:s värderingar och det är meriterande om du har erfarenhet av facklig verksamhet.

Om tjänsten och att arbeta på TCO

Tjänsten är på heltid, tillsvidareanställning med tillträde enligt överenskommelse. Kansliet ligger på Linnégatan 14 i centrala Stockholm. TCO tillämpar kompetensbaserad rekrytering och erbjuder en arbetsplats som utmärks av strävan att vara fri från diskriminering.

Arbetet medför en del resor, framför allt inom Europa.

Välkommen med din ansökan.

Sista ansökningsdag är 22 januari 2023.

Har du frågor om tjänsten är du varmt välkommen att kontakta rekryteringskonsult Anna-Karin Engvall, tfn 0707-323007, e-post: annakarin.engvall@justright.se  

Facklig representant är Mika Domisch, Unionen-klubben på TCO:s kansli, mika.domisch@tco.se 

 

 

Bild på Sven  Lindsten

HR-ansvarig

Sven Lindsten