TCO:s priser och stipendier

TCO anser att ett rikt och varierat kulturliv har en stor betydelse för både samhälle och arbetsliv. Därför delar vi årligen ut flera kulturpriser och stipendier.

TCO:s årliga kulturpris

TCO:s kulturpris premierar konstnärliga gärningar i tiden. Priset på 100 000 kronor delas ut årligen och går till konstnärer inom litteratur, musik, scenkonst/film eller bild. Priset har delats ut sedan 1974. Sedan 2015 delar vi även ut ett kulturstipendium på 50 000 kronor vid samma tillfälle. 

Juryn består av representanter från TCO:s medlemsförbund samt en representant från Konstnärliga och Litterära Yrkesutövarens samarbetsnämnd (KLYS).

Har du synpunkter på priset eller tips på nomineringar? Kontakta gärna Andreas Beckert på TCO:s kansli eller det TCO-förbund där du är medlem.

Tidigare vinnare av TCO:s kulturpris och kulturstipendium

Arbetets museums dokumentärfotopris

Dokumentärfotopriset tilldelas fotografer som är opinionsbildande, socialt engagerade och som skildrar Arbetets museums kärnvärde kring allas lika värde.

TCO är en av stiftarna och huvudmännen bakom museet som ligger i Norrköpings centrala industrilandskap. Vi står också för prispengarna, tillsammans med LO, KF, ABF och Sensus.

Om dokumentärfotopriset

Tidigare pristagare

Vill du se hela listan med tidigare vinnare av TCO:s kulturpris och kulturstipendium?

En bokhylla full av böcker.