En sommarhälsning från Therese Svanström

TCO

Blogg

2023-07-06

Jag går in i sommaren med en känsla av stolthet. Stolthet över att få företräda en grupp som gör så mycket för att Sveriges ska fortsätta vara ett av världens bästa länder att leva och arbeta i.

Vi tjänstemän finns i hela Sverige och man möter oss genom hela livet. Vi finns mitt i samhällets och arbetsmarknadens förändring. TCO-förbundens medlemmar är 1,2 miljoner arbetstagare inom offentlig och privat arbetsmarknad. Vi är trygga, modiga och kompetenta. Vi är viktiga för att demokratin ska fungera. Vi tror på ett samhälle som hänger ihop och vill att alla ges lika möjligheter att lyckas.

Under våren har jag reflekterat mycket över det allt hårdare debattklimatet. I det upplever jag att arbetsplatsen är en fristad. På jobbet byggs en gemenskap som binder samman dem som befinner sig där. Oavsett vad och var vi kommer ifrån. Det är någonting oerhört fint.

Därför vill jag uppmana dig att fundera över hur du kan bidra. Se dig omkring, börja i det lilla. Finns det någonting i din närhet som du tycker skulle kunna förbättras? Kanske på din arbetsplats. Facket är en fantastisk arena för att kanalisera engagemang. Om du är medlem, bli förtroendevald. Om du redan är förtroendevald, bredda dig.

Sverige har stora utmaningar. Men det går att göra någonting åt det. Om vi gör det tillsammans. Även du behövs.

Jag hoppas att du får en fin sommar. Oavsett om du jobbar eller är ledig.

Bild på Therese  Svanström

TCO:s ordförande

Therese Svanström