TCO i Almedalen: se vårt program och besök oss i TCO-landet

TCO, Almedalen, Demokrati

Artikel

TCO hittar du i TCO-landet i Almedalen. Här möts tankar, argument bryts och nya idéer föds. Du träffar oss och representanter från våra 12 förbund. I år blir det över 30 seminarier och evenemang. Välkommen till oss 25–28 juni.

Minglande personer i Almedalen

På Strandgatan 19 i Visby, med ingång direkt från Almedalen hittar du även i år TCO-landet. I den grönskande trädgården håller vi alla våra seminarier och här finns sittplatser, gott kaffe, gratis wifi och skydd från regn eller sol.  

I tider när demokratin är på tillbakagång i stora delar av världen, hot och hat är vardag för många yrkesgrupper och tonen för det offentliga samtalet gradvis blivit tuffare och mer inhumant är demokratiska mötesplatser viktigare än någonsin. Därför fortsätter TCO vara en stolt arrangör i Almedalen.

TCO:s egna seminarier i TCO-landet och på webben

Alla våra seminarier kan du se på plats i TCO-landet eller på vår webbplats, om du inte är i Visby. 

Tisdag 25 juni

13.00 Ungdomars samhällsengagemang – ett demokratiproblem?

13.00 Vi är jämställda – tills barnen kommer. TCO är medarrangör. OBS! Inte i TCO-landet utan på Folkets bio Betty, Visby. Webbsänds inte. 

Onsdag 26 juni

09.00 Kompromisskampen 2024 – se politik ta form i praktiken!

14.00 Arbetsmiljö i rymden. Vilka lärdomar kan vi ta ner på jorden? 

Torsdag 27 juni

9.45 Efter EU-valet – hur röstade vi och varför?

12.00 Föräldraförsäkringen fyller 50 år, hur kan den bidra till ökad jämställdhet framåt? 

13.00 Jämställdhetsmingel med Sveriges kvinnoorganisationer. Webbsänds inte. 

13.00 TCO deltar i Mångfaldsparaden. Kom och manifestera för mångfald tillsammans med TCO och våra förbund. Vi samlas 12.30 på Södertorg för avfärd mot Almedalen. Webbsänds inte. 

Andra seminarier i TCO-landet

Utöver TCO:s egna evenemang anordnas även seminarier av medlemsförbund och en rad andra aktörer – totalt hålls över 30 seminarier i TCO-landet! Sök på "TCO-landet" i Almedalsveckans program så hittar du alla arrangemang.

Våffelkampen

Kvinna med våffla sätter en pin på en karta

I Sverige är vi världsmästare på att köa. Många gånger uppstår spontanprat och diskussioner med andra köande och det är precis det vi hoppas när vi möts i TCO:s våffelkö. Vi bjuder på våfflor som du själv gräddar.

Dessutom har du chans att bidra till något gott i och med vår våffelkamp. Vi har en tävling mellan Sveriges alla landskap – vilket landskap gör flest våfflor? Förra året var det Uppland, Södermanland och Gotland som kom högst upp. Kan Skåne knipa en pallplats i år? 

När du gjort din våffla kan du sätta en nål på vår stora Sverigekarta för just ditt landskap. För varje nål som sätts i kartan skänker TCO sedan 5 kronor till UNHCR som går till barn på flykt från Ukraina. 

Vill du träffa TCO i Almedalen?

Vi har flera av våra företrädare och experter på plats i Visby. Du kan höra av dig om du vill boka in ett möte eller anlita någon av oss till ett seminarium.

Följ med oss i Almedalen

Följ TCO på X, Instagram, Linkedin och Facebook. Våra seminarier kommer också att webbsändas här på tco.se

Flera av TCO:s medlemsförbund kommer vara på plats i Almedalen: Fackförbundet ST, Forena, Journalistförbundet, Polisförbundet, Scen & film, TULL-KUST, Unionen, Vision, Vårdförbundet.

Bild på Charlotta Helge

Samhällspolitisk chef

Charlotta Helge

Bild på Carola  Andreasson

Eventansvarig

Carola Andreasson

Allt innehåll från Almedalen

Filtrera

Sökresultat

Inga träffar

Det finns tyvärr inget innehåll som motsvarar din sökning. Testa att byta sökord eller filtrering.