TCO:s ordförande Therese Svanström

TCO:s ordförande är sedan 2019 Therese Svanström. Hon är utbildad statsvetare och har en gedigen facklig och politisk bakgrund. Hon brinner för att göra skillnad för människor.

– De förändringar som sker på arbetsmarknaden just nu gör att kraven på individen ökar. I den omställningen måste det finnas en trygghet. Det är vår roll som facklig organisation att driva de frågorna så att alla har möjlighet att se på framtiden med tillförsikt.

Så sa Therese Svanström i samband med att hon valdes till ordförande för Tjänstemännens Centralorganisation under kongressen 2019.

Sedan dess har hon jobbat hårt för att driva på politiken för att tjänstemannagrupperna ska få de bästa möjliga förutsättningarna – även under svåra tider med pandemi och ett skakigt säkerhetsläge som förändrar arbetsmarknadens förutsättningar kontinuerligt.

Med en stark vilja att få bidra till förbättring

Therese Svanströms yrkesbana ha präglats av viljan att få bidra och göra skillnad för människor. Karriären tog avstamp vid millennieskiftet, inom politiken där hon bland annat varit politiskt sakkunnig i Regeringskansliet och statssekreterare på Socialdepartementet.

Therese Svanström har även under lång tid jobbat i den fackliga sfären, bland annat inom ett av TCO:s medlemsförbund: Vision. Där har hon bland annat haft roller som presschef, samhällspolitisk chef, stabschef och kanslichef. Innan hon kom till TCO var hon även kanslichef på Unionen i ett par år.

Som kanslichef upptäckte hon också sitt intresse för att leda verksamhet mot uppsatta mål och nå resultat genom medarbetare som delar målbild, engagemang och vilja. 

- Medarbetarna är idag för de allra flesta företag och organisationer den viktigaste resursen och nyckeln till framgång. Att jobba med kultur, tydlighet och attityd är därför centralt för goda resultat och är kanske det jag brinner för mest av allt. Och för att ha kul på jobbet.


Följ Therese Svanström på TwitterInstagram och LinkedIn

Bild på Therese  Svanström

TCO:s ordförande

Therese Svanström

Vill du komma i kontakt med Therese Svanström? 

Det går alltid att kontakta TCO:s ordförande Therese Svanstöm direkt via hennes mejladress eller på sociala medier. Gäller det förfrågningar eller pressfrågor hänvisar vi till vår presstjänst. 

Porträttbild på TCO:s ordförande Therese Svanström

Här hittar du pressbilder på Therese Svanström

Våra bilder är fria att använda i texter där vi omnämns. Gå via länken för att ladda ner dem. Behöver du andra bilder så kan du kontakta vår presstjänst. 

Porträttbild på TCO:s ordförande Therese Svanström framför TCO:s kansli

Therese Svanströms blogg

Här hittar du alla Therese Svanströms blogginlägg på tco.se.

Filtrera

Sökresultat

Inga träffar

Det finns tyvärr inget innehåll som motsvarar din sökning. Testa att byta sökord eller filtrering.