TCO medverkar på Sveriges största jämställdhetskonferens 2021

Jämställdhet

Nyhet

2020-12-14

När Forum jämställdhet går av stapeln 2-3 februari 2021 är TCO med ordförande Therese Svanström självklart med. Jämställdhetsfrågor är något som genomsyrar alla områden som TCO jobbar med, från arbetsmiljö och trygghetssystem till EU-politik och skattefrågor.

Sveriges största jämställdhetskonferens Forum Jämställdhet genomförs 2021 den 2-3 februari och självklart är det digitalt. TCO deltar både i seminariet och i den interaktiva utställningen. 

Under onsdagen 3 februari deltar TCO:s ordförande i seminariet Normer och reformer för ett hållbart livspussel där man kommer att prata om livspusslet, stress och föräldraansvar i arbetslivet. 

Arbetsmiljöfrågor och att alla ska ha ett hållbart arbetsliv är något Therese Svanström jobbar mycket med. Undersökningar visar att risken att drabbas av arbetsrelaterad ohälsa är dubbelt så hög i kvinnodominerade yrken och coronapandemin gör situationen mer allvarlig. 

- Vi måste skapa bättre förutsättningar för ett hållbart arbetsliv och ett jämställt föräldraskap så att både kvinnor och män får ihop livspusslet under barnens uppväxt, säger Therese Svanström. 

Andra viktiga jämställdhetsfrågor för Therese Svantröm och TCO är arbetet mot kränkningar och sexuella trakasserier. Bland annat har TCO tagit fram en handbok mot sexuella trakasserier i arbetslivet som du kan ladda ner gratis och just nu driver TCO på för att ILO-konventrionen mot våld och trakasserier i arbetslivet ska införas i Sverige. 

 

Här kan du se seminariet från Forum jämställdhet 2021 i efterhand

Bild på Åsa  Forsell

Utredare: jämställdhet

Åsa Forsell