Val 2022: Sverige behöver rustas för omställning och utveckling

Valet 2022

Artikel

I valrörelsen 2022 vill TCO se långsiktiga lösningar för Sverige. Vi behöver reformer som gör verklig skillnad för att skapa framtidens hållbara arbetsliv. När osäkerheten i omvärlden är stor är det viktigt att stärka vår motståndskraft. Sverige behöver rustas för omställning och utveckling.

Therese Svanström är TCO:s ordförande och röst för de 1,2 miljoner medlemmarna i TCO:s medlemsförbund.

TCO:arna bär upp samhället

TCO-förbundens 1,2 miljoner medlemmar bär upp samhället, såväl i den offentliga välfärden som det privata näringslivet. Det handlar om poliser, sjuksköterskor, socialsekreterare, it-tekniker, redovisningsekonomer, journalister, kulturutövare och försvarsanställda och många fler. 

Tjänstemännen är också villiga skattebetalare till ett samhälle som hänger ihop. Därför är det viktigt att de känner trygghet när livet vänder; när de blir sjuka, arbetslösa, föräldrar, eller när de blir pensionärer. Under tider av osäkerhet är det särskilt viktigt att trygghetssystemen levererar. Det är också viktigt med ett välfungerande system för omställning, när både klimatet och digitaliseringen ställer nya krav på kompetens, kunskap och färdigheter.

En god arbetsmiljö, rimliga trygghetssystem och stöd för kompetensförsörjning och omställning är grunden för framtidens hållbara arbetsliv.

Så här jobbar vi med att påverka valrörelsen 2022

Här hittar du allt vårt material kring valrörelsen 2022, till exempel pressmeddelanden, rapporter och blogginlägg. Använd filtreringen för att hitta det du söker.

Filtrera

Sökresultat

Inga träffar

Det finns tyvärr inget innehåll som motsvarar din sökning. Testa att byta sökord eller filtrering.