Fackliga akademin

Hos Fackliga akademin hittar du både högskolekurser och specialdesignade utbildningar som vi själva tagit fram, för dig som är fackligt engagerad eller förbundsanställd. Vissa utbildningar är digitala, andra med fysiska möten – vissa även med internationella resor.

Våra uppdragsgivare är TCO-förbunden och vår målgrupp är i första hand fackligt förtroendevalda. Även du som är anställd av ett TCO-förbund är välkommen att söka till Fackliga akademins utbildningar. Läs mer här nedan om vad som skulle passa dig.

Vill du veta mer om Fackliga akademin?

Vill du prenumerera på Fackliga akademins nyhetsbrev?

Arbetsliv och omvärld

Det fackliga engagemanget har kopplingar till många samhällsområden. Därför erbjuder vi utbildningar om allt från normmedvetenhet och hållbarhet till pedagogiskt ledarskap, förhandling och juridik. Utbildningarna är för dig som är fackligt förtroendevald eller förbundsanställd.

EU och globalt

För utbildningar med ett internationellt perspektiv samarbetar vi med olika partner. Här hittar du både våra egna kurser och kurser som hålls av ETUI, ett självständigt utbildningsinstitut inom Europafacket. Allt är öppet att söka för alla fackliga företrädare.

Våra utbildningsfilmer för fackligt förtroendevalda

Tillsammans med sju av TCO:s medlemsförbund har Fackliga akademin TCO tagit fram utbildningsfilmer om bland annat partsmodellen och fackligt arbete. Filmerna är tänkta att användas i fackliga utbildningssammanhang, men alla är förstås välkomna att titta. Filmerna ligger på Youtube.

En kvinna står bakom en man som sitter vid en laptop. De tittar tillsammans på datorn.

Arbetsmarknadskunskap för unga

TCO och förbunden vill stötta unga som är på väg in på arbetsmarknaden. Därför samarbetar vi med Arena Skolinformation och satsar på högkvalitativt undervisningsmaterial i arbetsmarknadsfrågor, främst för gymnasieskolan.

En man och en kvinna vid en kopiator. Man ser ej deras huvuden.

Motverka sexuella trakasserier på arbetsplatsen

Denna utbildning är framtagen av LO, TCO och Saco och riktar sig främst till dig som är skyddsombud eller arbetsmiljöombud. Filmerna kan ses direkt på Youtube och ses med fördel i grupp på arbetsplatsen. 

Bild på Ronny  Tedestedt

Utbildningsansvarig, Fackliga akademin

Ronny Tedestedt